zondag 17 juli 2011

Zelfgemaakte kruidkoek

Ook bij ons wordt er bij de koffie iets bij gegeten. Bijvoorbeeld een lekkere plak eigengemaakte cake(mix van een bekend merk) of de overheerlijke kruidkoek. Dit recept heb ik al heel lang. Ooit van mijn schoonmoeder gekregen. Als ik druk bezig ben met een projectje, dan vind ik het heerlijk als ik wat lekkers bij de koffie heb. Dus wil je ook deze kruidkoek uit proberen hier is het recept.

kruidenkoek* 500 gram bloem
* 300 gram donkerbruine basterdsuiker
* snufje zout
* 2 theelepels bakpoeder
* 1 theelepel nootmuskaat
* 1 theelepel peper
* 2 theelepels kruidnagelpoeder
* 2 theelepels kaneel
* 2 theelepels kardemon
* 100 gram boter
* 2 dl melk
* 4 eetlepels fijngehakte gekonfijte gember

1. Verwarm de oven voor op 160C.
2. Doe de bloem,basterdsuiker,zout,bakpoeder,nootmuskaat,peper,
kruidnagelpoeder,kaneel en kardemon in een schaal en roer de ingrediënten door elkaar.
3. Smelt de boter.
4. Roer de melk en gesmolten boter en de fijngesneden gekonfijte gember door het mengsel.
5. Vet een tulband/cakeblik in en doe het mengsel in de tulband/cakeblik.
6. Bak de koek in ongeveer 1 tot 1 1/2 uur gaar

Tip : U kunt ook koekkruiden gebruiken in plaats van losse kruiden.
Gebruik dan 3 eetlepels.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen